Eerste vliegtuig B&B in België

ACCOMMODATIE

UW UNIEKE OVERNACHTING IN EEN ANTONOV-AN2
De eerste vliegtuig B&B in België

Gelegen in het landelijke Eigenbilzen vindt u Air-Bilzenn, de enige plaats in België waar u kunt overnachten in een vliegtuig. Een unieke ervaring met een avontuurlijke toets, ideaal voor mensen die net dat tikkeltje extra willen!

Het vliegtuig is ingericht tot een B&B voor twee personen. U heeft toegang tot het volledige toestel dat ingericht is met een 2-persoonsbed, minibar, TV met Netflix, Nespresso, wifi, airconditioning, etc. Buiten heeft u toegang tot de privébadkamer met douche. Bovendien kan u heerlijk vertoeven in de tuin rondom het toestel met overdekt terras, waar u in de avond ook kunt BBQ’en of genieten in de houtgestookte hottub. Er zijn tal van leuke plekjes gecreëerd rondom het vliegtuig, zo kan u petanquen, darten of badmintonnen.

Bij de overnachting is er onbijt inbegrepen in de prijs. Tijdens uw verblijf kunt u de mooie fietsroutes van Limburg gaan ontdekken met de 2 fietsen die wij gratis ter beschikking stellen bij uw verblijf.

Wanneer u bent ingecheckt in Air-Bilzenn, kunt u genieten van een lekker glaasje bubbels dat door ons wordt aangeboden. Heeft u een speciale gelegenheid te vieren? Dan bespreken wij dit graag vooraf met u!

Please fasten your seatbelts, get ready for take off & enjoy the flight!

HET TOESTEL

Russian nickname: “Annushka” or “Annie”

De Antonov An-2 (Russisch: Ан-2) (NAVO-codenaam: Colt) is een toestel dat door hoofdontwerper Oleg Antonov is ontworpen. Hij schetste het ontwerp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog zette Oleg het Antonov Aviation Scientific-Technical Complex op om de Antonovtweedekker te fabriceren. De eerste vlucht kwam op 31 augustus 1947 van de grond en werd gemaakt door testpiloot Pavel Volodin.

EIGENSCHAPPEN

De Antonov An-2 werd in vele varianten gebouwd; er werden toestellen gebruikt voor passagiers, vracht, exploratie, ambulancedienst en landbouw. Het toestel kon uitgerust worden met wielen, ski’s of drijvers. Het toestel bleek uiterst geschikt te zijn voor het harde leven in de Sovjet-Unie. Bovendien bleek het zo’n succes dat het ook in andere landen zoals Polen en China in licentie gebouwd werd. Het АN-2-vliegtuig staat in het Guinness Book of World Records vermeld als een tweedekker die het meest intensief is vervaardigd na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Na de val van het communisme in Europa zijn veel toestellen opgekocht door westerlingen. Ze worden gebruikt door parachutespringers en in Canada en Amerika worden ze als transportvliegtuigen gebruikt naar de wildernissen van Alaska en het hoge noorden van Canada.